Kuntokartoitukset asunto- ja talokaupan yhteydessä

Omakotitalot, paritalot, rivitalot

Rakennuksen ulkopuolelta otetaan kantaa mm korkeusasemaan, salaojitukseen, sadevesiviemäröintiin, julkisivuun, vesikatteeseen ja yläpohjaan, sekä arvioidaan niiden toimintaa. Rakennuksen sisäpuolella arvioidaan silmämääräisesti pintarakenteet, erityisesti keskitytään pesutiloihin ja vesipisteiden ympäristöön, LVI-laitteiden ja putkistojen kunto arvioidaan niiden ikä huomioiden. Varsinkin -90 luvulla ja sitä aiemmin rakennetuissa kohteissa tulisi tarkistaa alapohja- ja ulkoseinärakenteita porauksin, rakenteen sisältä mitattaan myös tarvittaessa rakenteen suhteellinen kosteus. Pintakosteusmittauksin tarkistetaan pesutilat ja vesipisteiden ympäristöt.

Kerrostalot

Huoneistossa arvioidaan silmämääräisesti pintarakenteet, erityisesti keskitytään pesutiloihin ja vesipisteiden läheisyyteen, LVI-laitteiden ja putkistojen kunto arvioidaan niiden ikä huomioiden.

Kartoituksesta teemme aina tilaajalle kirjallisen raportin yleensä kahden arkipäivän kuluessa tutkimuksesta, usein jo seuraavaksi arkipäiväksi. Raportoinnissa pyrimme selkeyteen ja ymmärrettävyyteen mm valokuvin. Raportissa otetaan kantaa mahdollisten vaurioiden aiheuttajiin sekä kerrotaan tarvittaessa suositeltavat jatkotoimenpiteet.

Energiatodistukset

Energiatodistus vaaditaan vuoden 1980 (1.7.2017 alkaen myös aiemmin rakennetuilta) jälkeen rakennetuilta yli 50 m2 rakennuksilta kaupan yhteydessä. Tarvittaessa kauttamme saa myös energiatodistuksen kuntokartoituksen yhteydessä, yhteistyökumppanimme laatimana.